Aberfeldy



eglenceli sarkılarının geri kalanı için.. http://www.lastfm.com.tr/music/Aberfeldy

eglencesiz sarkıları yok gibi bişi.

grup da zaten Belle & Sebastian gibi bişi.

Skoç arkadaşların isim babası birleşik krallığın kuzeyinde üretile gelen bir single malt viski. begenen dinliyore.. sabahları işe giderken kalabalık otobuslerde dinlendiğinde, işe degilde flörte yeni başlanmıs mustakbel sevgili yanına gidiyormus hissiyatının iliklerde hissedileceği garanti.

Her taraf Et !




Efenim sarkısı da varmış;

bertaraf et lokantası
iskenderi adanası
bir kez gelir yersin amma
damağında kalır tadı

Orhan Genjedi



kopi peyst candır kandır..

Hadise yes mehepe nöoeuu



Biraz gec oldu belki ama bir iki kelam da ben etmek isterim. Hadise isimli sarkıcı "erözyonda" bizi temsil edecek. Bu zamana kadar yurt dışında temsil edilmekle ilgili sıkıntım olmamıştı.Halen yok. Ne de olsa her başarılı cengaverin birincil amacı Türkiye'yi yurtdışında temsil etmek. Ancak Giresun'daki mehepelilerin duruma yaklaşımı biraz farklı.
“Şarkıda Türk kültüründen hiçbir iz yoktur. Tamamen erotik figürler ile göbek şov hâkimdir. Şarkı sonunda da şarkıyı söyleyen bayan, kendini iki zenci erkeğin kollarına bırakmaktadır. AKP’ye oy vermiş mütedeyyin kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Tamamen Batı taklidi ve inanç kültürümüzle hiçbir alakası olmayan bu parça, nasıl olur da Müslüman Türk milletini ve ülkemizi temsil edebilir?” şeklinde can hıraş paniklemişler. Açıklamanın hangi satırından tutsan hadise çıkar. Beyanattaki her satır için ayrı ayrı yazı yazmak gerek. Bir kaç sene önce Lordi hristiyan Fin Haklını mı temsil ediyordu? Bu olay bir gösteri olayı. Ama Giresun mehepeye göre yırtık kot - beyaz tshirt ile sarkı soylenmesi örf ve adetlerimize uymazmış. Hele ki sarkı sonunda hanım kızmızın, zencilerin kucagına kendisi bırakması töre cinayeti işlesen haklı çıkartacak cinsten bir tahrik unsuru. Es kaza birinci olursak dünyanın her yerinden zenci kişiler gelip kızlarımızı kucaklamak için can atacak o halde..Namus elden gidiyor. Kendinizi zencilere degil Türk örf ve adetleri gereğince giresun mehepelilerin üç adım arkasındaki yerinize bırakınız.

Bir de işin diger boyutu var. Şarkıcı hanım kızımız havaalanında yaptığı açıklamada "Benim için herkesin desteği çok önemli. Herkesin desteğini bekliyorum. Kısaca benim mesajım; 'destek yes, köstek no. Sadece düm tek tek' diyorum" demiş. Destek yes, Köstek nöoouee demecine tv de rast geldim malesef. O parmak sallayış, o "nöoouee"deyişteki aksanlı telafuz, beni benden aldı, uzaklara attı. Bi süre uzaktan bakıciiim erözyon hadisesine..

Ben erovizyonu 1980 yılında Ajda Pekkan'ın Petr'oil sarkısıyla katıldıgı haliyle hatırlamak istiyorum. Arto Tunçboyacıyan'ın kameranın kendisini cektigini farkettiğinde yarım agızla şımarık bir gülüş attığı haliyle sevmek istiyorum..

Karacaoğlan



1970 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (şimdiki adıyla Mimar Sinan Üniversitesi) Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü bitirme ödevi olarak yapılmış, Turkiye'nin ilk stop motion kukla filmi özelliğini taşıyan yapımda Karacaoğlan'ın hikayesi konu edilmiş . Video yapım teknigi açısından yeni örneklerinden Tim Burton yapımı Corpse Bride filmi ile temel olarak aynıdır.

sexy fotoları icin tıklayın..

sabah işe başlamadan gazetelerin internet sitelerine bakmak, ilginc haber varsa iki de okuyucu yorumu ile sabahımı şenlendirmek kendimi engelleyemediğim alışkanlıklarımdan. Oncelikli olarak dogan grubu "gasteleri" hurriyet, milliyet, vatan yada digeri hiç farketmez. Sayfada 50 baslık varsa bunların 35 tanesi "haber" kelimesinin anlamı ile farklı dünyalarda yaşıyorlar. Örnek? "top modeli porno görüntüleri yaktı, devlet binasında tecavüz, vali yakan telekız mtv sunucu olacak, sütyendeki yarasa, tık rekoru kıran kareler,yaza damga vuracak moda, bu pozlar çok tartışılacak, kadınlar daha fanatik" . Boyle konu baslıkları olunca gelsin "tık" gelsin reklam. Reklam demişken, haberi verdikleri sayfada konuyla ilgili reklamı da yanına, altına, ustune yapıstırıp akıllarınca crm yapıyorlar. Daha bu sabahki bir haberden örnek, ters köşe crm..
Uludag'da snowboard yapmak icin madenler bolgesine giden genc kaybolunca donarak ölmüş. Haberin üstündeki banner'da da hemen haberle ilgili reklam yapıstırılmış.. Uludağ'da muhteşem haftasonu için ajandanızı ayarlayın. Neden cünkü biz hazırladık. Habere malzeme olun ki yanına reklamı koyalım. Acıklı..

Bu siteleri gazeteyi hazırlayan ekipten farkı bir ekibin hazırladıgını duymuştum. Gerek metinlerdeki imla hataları gerek metinlerin anlam hataları okudugunuz sitenin haber sitesi oldugundan süphelenmekte haklı oludugunuzu gösteriyor.

Bu kadar özensiz hazırlanmalarına ragmen bu kadar cok ziyaret edilmeleri nasıl oluyor peki? Halen duruyor mu bilmiyorum ancak bi ara Taksim'de buyuk bir panoda milliyetin sitesinin ziyaretçi adedini gosteren, 80 tane elektrik sobası çalıştıran ev sayacı gibi şakır şakır şakır dönen bir sayaç vardı. Nasıl bu kadar hit aldıklarına anlam veremiyordum. Lakin siteye girip 10 sn durmanız bunu anlamak icin yeterli bir süreymiş. Siz sayfayı 10 sn goruntulerken, o kendisini 2 sn de bir yenileyerek 10 saniyede 5 kere hit almış oluyor. Sonra gelsin reklam, gelsin para.. Haber kimin umurunda.. Siz varsa yoksa playboyun sitesine rakip olabilecek iceriği arsivinde barındıran haber sitelerinde abuk metinli sabuk baslıklara tıklamaya devam edin..

blog olayı


Nisan ayından bu yana, daha önceki iş tecrübelerimden farklı olarak günün yaklasık 8(sekiz) saatini pc basında gecirmemi saglayan bir işte çalışmaktayım. Is yerinin sagladıgı band genişliği, degil internette at kosturmak, tjk ya rakip olup işi ganyana doksem yeridir dedirtecek cinsten.

Bu güzide baglantı hızı download olaylarında emule olsun, torrent olsun limewire, frostwire olsun bilimum p2p paylasım programlarının kullanımına kapalı. Sevgili bilgi-işlem son tekolojinin sagladıgı tespit sistemiyle bu gibi programların calısması halinde cart diye kesiyor baglantıyı. Sonra bekle ki açılsın.. Dolayısıyla biz de hızın nimetlerinden streaming media alanında faydalanıyoruz. Bu konuda youtube daki sacma videoları seyretmek haricinde işe yarar ne tür içerik bulabilirim sorusunun yanıtını ararken daha onceleri Radikal gazetesindeki teknoloji köşesinden aşina oldugum Serdar Kuzuloğlu'nun ortağı oldugu Myk Medya'nın Televidyon projesini keşfettim. Kendileri yaklasık 15 yıldır teknoloji gazeteciliği yaptıklarından ellerinde kervan yüküyle mevcut olan bilgi birikimini saglam bi işe dönüştürmüşler. Televidyon genelde günlük olarak takip edip ne var ne yok diye baktıgım siteler listesinin basında yeralıyor. Her gün açıp öyle melül melül izliyorum. Arada gaza geliyorum. Sonra duruyorum. Buradan da bedava reklamlarını yapıyorum.

Televidyon bünyesinde Kafa Kafaya isimli bir program ile ürün incelemesi yapan iri kıyım ikiliden Burak Bayburtlu olanı hurriyet pazar'a demeç vermiş. Özetle diyor ki blog faydalı bişey. Hazır "işsiz adam" da uzun süre vizyondan kalkmayacak bir yapıtken, eldeki imkanlarla ne ile ilgili olursa olsun blog olayına dalın.. Belki bu dalış işinde dikiş tutturursunuz, yıldızlar bröveler havada uçuşur..

bkz. ilgili yazı



hello world


Hatırlarım 2binlerin başı gibi Geocities'in 2mb yada 4mb içeriğe izin veren hosting'ini kullanarak yaptığım bir giriş sayfası bir kaç tane de alt sayfası bulunan ilk kişisel sayfam jpeg gostermekten başa bi işime yaramıyordu. O zamanlar web 2.0 diye bişey hali hazırda icatlı olmadığından blog-mlog olayları hayaldi tabi.

Gugıl'ın sevgili blogger'ı alması sonrasında ben de askerdeyken yaşadıklarımı yazayım merak eden arkadaşlarım okusun diye bir gaza gelip bi kaç ay yazılar fotolar eşliğinde döşediğim blog askerlik sonrasında içeriği oluşturan o anılardan kurtulma isteği gark olunca ebediyete intikal etti..

Aylardır ve hatta yıllardır ertelediğim düzenli blog işine bu güne kadar çeşitli bahanelerle üşenmiş olsam da, artık hem millete feysbuk mesajı olarak link gondermekten gına geldiğinden, hem de ilgimi çeken şeyleri bi araya toplayacağım bir nevi "favorites" alanına ihtiyaç duydugumdan bi ucundan başlayayım artık dedim.
Küçük blogdan baslayıp internet devine dönmek gibi bir niyeti bünyede barındırmadığıma göre bir bakmışsın boyle bi yer yok bi bakmışsın içerik coşmuş. Adı üstünde (ir)regular..