Hadise yes mehepe nöoeuu



Biraz gec oldu belki ama bir iki kelam da ben etmek isterim. Hadise isimli sarkıcı "erözyonda" bizi temsil edecek. Bu zamana kadar yurt dışında temsil edilmekle ilgili sıkıntım olmamıştı.Halen yok. Ne de olsa her başarılı cengaverin birincil amacı Türkiye'yi yurtdışında temsil etmek. Ancak Giresun'daki mehepelilerin duruma yaklaşımı biraz farklı.
“Şarkıda Türk kültüründen hiçbir iz yoktur. Tamamen erotik figürler ile göbek şov hâkimdir. Şarkı sonunda da şarkıyı söyleyen bayan, kendini iki zenci erkeğin kollarına bırakmaktadır. AKP’ye oy vermiş mütedeyyin kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Tamamen Batı taklidi ve inanç kültürümüzle hiçbir alakası olmayan bu parça, nasıl olur da Müslüman Türk milletini ve ülkemizi temsil edebilir?” şeklinde can hıraş paniklemişler. Açıklamanın hangi satırından tutsan hadise çıkar. Beyanattaki her satır için ayrı ayrı yazı yazmak gerek. Bir kaç sene önce Lordi hristiyan Fin Haklını mı temsil ediyordu? Bu olay bir gösteri olayı. Ama Giresun mehepeye göre yırtık kot - beyaz tshirt ile sarkı soylenmesi örf ve adetlerimize uymazmış. Hele ki sarkı sonunda hanım kızmızın, zencilerin kucagına kendisi bırakması töre cinayeti işlesen haklı çıkartacak cinsten bir tahrik unsuru. Es kaza birinci olursak dünyanın her yerinden zenci kişiler gelip kızlarımızı kucaklamak için can atacak o halde..Namus elden gidiyor. Kendinizi zencilere degil Türk örf ve adetleri gereğince giresun mehepelilerin üç adım arkasındaki yerinize bırakınız.

Bir de işin diger boyutu var. Şarkıcı hanım kızımız havaalanında yaptığı açıklamada "Benim için herkesin desteği çok önemli. Herkesin desteğini bekliyorum. Kısaca benim mesajım; 'destek yes, köstek no. Sadece düm tek tek' diyorum" demiş. Destek yes, Köstek nöoouee demecine tv de rast geldim malesef. O parmak sallayış, o "nöoouee"deyişteki aksanlı telafuz, beni benden aldı, uzaklara attı. Bi süre uzaktan bakıciiim erözyon hadisesine..

Ben erovizyonu 1980 yılında Ajda Pekkan'ın Petr'oil sarkısıyla katıldıgı haliyle hatırlamak istiyorum. Arto Tunçboyacıyan'ın kameranın kendisini cektigini farkettiğinde yarım agızla şımarık bir gülüş attığı haliyle sevmek istiyorum..

2 lak lak:

a.c. krc dedi ki...

dediğin gibi o zamanki şarkılar her ne kadar başarılı olamasalarda türkçeydiler ve verdikleri mesajlar vardı şanar yurdatapanın bu eseri gibi. Ama gelmiş geçmiş en büyük favorim 89' grup pandan bana bana dır. Zaten daha iyisinin yapılabileceğini zannetmiyorum. Bu arada hadise olayını gerçekten hadiseye çevirdiler. Yok sivastaki dayısının evine bağlanmalar yok halasına küçükken nasıldı gibi sormalar ana haber bültenlerinde, resmen superstar haline getirmeye çalışıyolar hatunu, e tarkan bitti yenisi lazım malzeme lazım çünkü.

tuba dedi ki...

mehepelilerin konu hakkındaki yorumlarını neye muhalafet olacağını şaşıran insan davranışı deyip geçmek lazım :)
ama nooo lafına diyecek birşeyim yok. sahiden ''nöoeuu''luk bir durum :P